Gümüş, dünyadaki açık ara en iletken metaldir. Bakır yakın bir ikinci sırada! Bunun nedeni, gümüş ve bakırın çok az dirençle serbestçe hareket edebilen tek bir değerlik elektronuna sahip olmasıdır. Sonuç olarak hem bakır hem de gümüş mükemmel elektrik ve termal iletkenlerdir.
Bunun pişirme kabı için gerektirdiği şey, ısı kaynağından gelen ısının pişirme kabını yerel olarak ısıtmaması (yangının çarptığı yerden, tipik olarak alt kısımdaki bir noktadan), ancak ısı kaynağının gümüş / bakır ürüne nereden çarptığı önemli olmayacaktır. ısı, tıpkı bir fırının yaptığı gibi, duvarlar ve kapak dahil olmak üzere pişirme kabının her yerine yayılacak ve ısıyı içeriye yayacaktır.
Pratik olarak bu, eğer bakır ve gümüş yeterince kalınsa, bakır ve gümüş pişirme kapları üzerinde, en yüksek BTU'lu endüstriyel ocaklarda bile hiçbir sıcak nokta oluşmayacağı anlamına gelir; bu, tava / tencerenin doğal olarak yapışmaz olacağı anlamına gelir.
Mükemmel ısı dağılımı nedeniyle sıcak noktaların bulunmaması, oldukça çabuk yanan hassas malzemelerin (örneğin ince kıyılmış sebzeler, pirinç yemekleri veya tereyağı) pişirilmesi sırasında da çok kullanışlı olacaktır çünkü sürekli karıştırmak gerekmeyecektir, çünkü hepsi parçalar eşit şekilde pişecektir; çelik tava/tencerenin aksine, çok fazla karıştırılmazsa bir kısım yanacak, diğer kısım ise pişmeden kalacaktır.