SSS

Neden bakır ve gümüş kullanıyorsunuz?

Gümüş, dünyadaki açık ara en iletken metaldir. Bakır yakın bir ikinci sırada! Bunun nedeni, gümüş ve bakırın çok az dirençle serbestçe hareket edebilen tek bir değerlik elektronuna sahip olmasıdır. Sonuç olarak hem bakır hem de gümüş mükemmel elektrik ve termal iletkenlerdir.

Bunun pişirme kabı için gerektirdiği şey, ısı kaynağından gelen ısının pişirme kabını yerel olarak ısıtmaması (yangının çarptığı yerden, tipik olarak alt kısımdaki bir noktadan), ancak ısı kaynağının gümüş / bakır ürüne nereden çarptığı önemli olmayacaktır. ısı, tıpkı bir fırının yaptığı gibi, duvarlar ve kapak dahil olmak üzere pişirme kabının her yerine yayılacak ve ısıyı içeriye yayacaktır.

Pratik olarak bu, eğer bakır ve gümüş yeterince kalınsa, bakır ve gümüş pişirme kapları üzerinde, en yüksek BTU'lu endüstriyel ocaklarda bile hiçbir sıcak nokta oluşmayacağı anlamına gelir; bu, tava / tencerenin doğal olarak yapışmaz olacağı anlamına gelir.

Mükemmel ısı dağılımı nedeniyle sıcak noktaların bulunmaması, oldukça çabuk yanan hassas malzemelerin (örneğin ince kıyılmış sebzeler, pirinç yemekleri veya tereyağı) pişirilmesi sırasında da çok kullanışlı olacaktır çünkü sürekli karıştırmak gerekmeyecektir, çünkü hepsi parçalar eşit şekilde pişecektir; çelik tava/tencerenin aksine, çok fazla karıştırılmazsa bir kısım yanacak, diğer kısım ise pişmeden kalacaktır.

Bakır tencereyi nasıl kullanmalıyım?

Bakır eşyaların en büyük avantajı inanılmaz termal iletkenliğidir. İnanılmaz derecede hızlı ısınır ve bakır eşyalarınızın kenarlarına kadar eşit şekilde yayılır. Ancak ateşten aldığınızda hızla soğur ve pişirme işleminiz üzerinde tam kontrol sahibi olmanızı sağlar. Gümüş ve bakırın pişirme kabının her yerinde sağladığı mükemmel eşit ısı dağılımı, pişirme işleminizde büyük bir fark yaratacaktır; Pilavınız yanmasın ve yapışmasın, soslarınız ve güveçleriniz kıvamsız kalmasın, yumurta aklarınız saniyeler içinde kabarsın, çikolata eritmek ya da evde lokum yapmak çocuk oyuncağınız ve sofralarınızın lezzeti olsun. Sütlü tatlılar herkes tarafından övülecek.

The Soy Heritage Warranty 

All Soy products are subject to their signature "Heritage Warranty", from the lining to the material.

The warranty extends to not only the original purchaser/owner, but also to their future generations.

All the user has to do is register the serial number stamped on the bottom of the product with the manufacturer here.

Please keep your warranty card to be able to enjoy the free heritage warranty

Please contact us for further information.

 

My Soy has changed colors / has stains 
  • Given the nature of the metal, both copper and silver will change color and tarnish as they get used & upon contact with air, water, and acidic ingredients. 
  • This is totally normal and doesn't affect cooking properties. 
  • They are still safe to use and there is no health risks.
  • If you want to get them back to their original state, just rub your Soy with a lemon sliced in half, covered with table salt or baking soda.
  • Rinse it with warm water, dry it and voila!
  • As with cart-iron skillets, a light coating of oil before storing protects it over time.
  • This method works on both copper and silver
  • You can also clean your Soy with ashes (cigarette ash, fireplace ash, etc.)
  • You can also always use food-safe silver polish
  • We recommend brands like Hagerty or Goddard's
  • Please watch our video on how to clean your Soy products: